Ny pullerter skal gøre midtbyen mere tryg

Pressemeddelelse – udsendt 26. april 2022 af Slagelse Kommune

Fra mandag den 2. maj bliver det sværere at køre ind i midtbyen i Slagelse, når seks nye ambassadepullerter bliver sat i drift. Det skal gøre midtbyen mere tryg og give de handlende en bedre oplevelse. Beboere, virksomheder og leverandører vil fortsat have adgang til området.

Har man ikke et lovligt ærinde, så bliver det markant sværere for bilister at køre ind i midtbyen i Slagelse fra mandag den 2. maj. Den dag bliver seks nye såkaldte ambassadepullerter sat i drift, og det betyder, at man skal være beboer eller virksomhed for at kunne komme forbi pullerterne mellem kl. 11 og kl. 05 om morgenen. Det skal gøre byen mere tryg at færdes i og give de handlende i midtbyen en bedre oplevelse.

– Slagelse er en shopping-by, og bymidten er udlagt som gågader. Men det er ikke særlig hyggeligt at gå og shoppe, hvis man risikerer at blive kørt ned. Vi vil gerne gøre det mere trygt for de handlende, og derfor gør vi det nu sværere at køre ind i midtbyen for bilister, siger Anders Koefoed (V), formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Kører automatisk op og ned

Ambassadepullerterne er automatiske, og det betyder, at de kan køres ned i jorden, når biler med tilladelse skal forbi. Beboere og virksomheder i området kan få en tilladelse, så de via deres telefon eller en fjernbetjening får mulighed for at køre pullerterne ned, når de skal ind i midtbyen. Pullerterne vil også være nede mellem kl. 5 og kl. 11 alle dage, så leverandører til butikkerne i området kan komme ind med varer. Mellem kl. 11 og 13 vil pullerterne automatisk kører ned, hvis man kører ud af det afspærrede område.

– Vi har brug for at gøre midtbyen mere tryg, så det i højere grad føles som en gågade. Jeg er glad for, at vi med ambassadepullerterne har fundet en løsning, hvor vi både kan gøre midtbyen mere tryg at færdes i samtidig med, at vi tager hensyn til virksomheder og beboere i området, siger formand for Business Slagelse Torben Kjerulff.

Det er Schweitzerpladsen, Rosengade, Gammeltorv, Nytorv, Nygade, Smedegade, Skovsøgade og Fisketorvet, som fremover bliver spærret af med de nye pullerter. Allerede i dag er det kun ærindekørsel, som er tilladt i området, men med de nye pullerter bliver det nu sværere at køre ind i området, medmindre man har et lovligt ærinde.

Beboere og virksomheder i området kan læse mere om, hvordan de kan søge om adgang til midtbyen på Slagelse.dk/pullerter. På Algade i Skælskør er der også opsat en ambassadepullert, men den forventes kun at blive anvendt i forbindelse med særlige arrangementer i byen.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Anders Koefoed, formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Telefon 20 78 60 68
  • Eventkoordinator Helle S. Madsen, Business Slagelse, Telefon 51 26 22 99

 

Spørgsmål eller problemer undervejs?

Opstår der problemer eller spørgsmål undervejs med dit gavekort, kan du kontakte VestsjællandsCentret eller SPARXPRES

VestsjællandsCentret

SPARXPRES